Tiramisu recept Nespresso vagy Dolce Gusto kapszulákkal

Kávé nélkül, ahogy kávés sütemények nélkül is, lehet élni, de nem érdemes. Itt szeretnénk megosztani egy csodálatosan krémes, olasz tiramisu receptet. A két legfontosabb hozzávaló a babapiskóta és természetesen, a kávé. A bolti babapiskótákból ha a puhábban választjuk, akkor ne áztassuk be a babapiskótákat, inkább csak kenjük át egy kávéba mártott szilikonos ecsettel. Ha egy kicsit keményebb babapiskótát választunk, mint például a teljes kiőrlésű vagy tönkölybúzás fajta, akkor nyugodtan áztathatjuk őket pár másodpercig.

A receptet koffeinmentes kávéval is nyugodtan elkészithetjük, a receptnél jelöljük, melyik termékünket ajánljuk hozzá. Négy adag lesz belőle.

5 tojás, szétválasztva

170 g finom kristálycukor

300 g mascarpone sajt

250 ml erős olasz kávé Caffé De Roccis Nespresso INTENSO vagy Caffé De Roccis Dolce Gusto ESPRESSO INTENSO kávékapszulából

vagy

250 ml koffeinmentes kávé Caffé De Roccis Nespresso DECAFFEINATO vagy Caffé De Roccis Dolce Gusto DECAFFEINATO kávékapszulából

3 evőkanál brandy vagy édes Marsala bor

36 db babapiskóta

kakaópor, izlés szerint.

Verjük fel a cukrot a tojássárgával, amig a cukor teljesen feloldódik és könnyű, habos masszát kaptunk, amely leválik a kanálról. Ajduk hozzá a mascarponét és keverjük simára a krémet.

Verjük kemény habbá a tojásfehérjét egy üvegtálban, majd óvatosan forgassuk a mascarponés masszába.

Öntsük a kávét és a brandyt vagy Marsala bort egy lapos tálba és mártogassuk bele a babapiskótákat vagy csak kenjük át a tetejüket egy szilikonos ecsettel, amit kávéba mártogatunk. Az igy előkészitett babapiskótákat rajuk szorosan egymás mellé egy 25 cm-es négyzet alakú tálba.

Kenjük a mascarponekrém felét egy babapiskóta rétegre. Rakjunk rá még egy réteg piskótát, és végül szépen simitsuk rá a maradék mascarponekrémet. A tetejét szórjuk meg kakaóporral. Az izek jobbak összeállnak, ha a tiramisut néhány órára vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük. Fedjük le folpackkal és tálaláskor hintsük meg még egy kis kakaóporral. Jó étvágyat hozzá!